Nagyvilág

Rabló-pandúros játék közben agyonlőtte 3 éves öccsét egy hatéves fiú

Véletlenül agyonlőtte hároméves öccsét egy hatéves fiú Chicagóban, miközben otthonukban rabló-pandúrost játszottak – jelentette a helyi sajtó. A fiú a hűtőgép tetejéről vette le apja revolverét, ami töltve volt, és játék közben véletlenül fejen lőtte vele öccsét. Az eset idején csak nagyapjuk volt otthon, aki egy közeli kórházba vitte a sebesült fiút, akit utána egy jobban felszerelt kórházba vittek, ahol belehalt sérüléseibe.

A helyi hatóságok a fiú halála miatt letartóztatták a gyerekek apját, aki ellen halált okozó gyermekveszélyeztetés vádjával indítottak eljárást. Egy rendőrségi szóvivő elmondása szerint a 25 éves Michael Santiago beismerte, hogy engedély nélkül tartotta a 32-es kaliberű Smith & Wessont, amit egy bandatagtól vett. Santiago kiugrott bandatag volt, és állítása szerint önvédelem miatt kellett neki a fegyver, miután egy gyilkossági  ügyben beárult egy bandatagot.

Az óvadékról szóló vasárnapi bírósági meghallgatás közben az ügyész elmondta: Santiago nagyjából egy héttel korábban megmutatta hatéves fiának a fegyvert, közölve vele, hogy azt csak felnőttek használhatják. Majd visszarakta a revolvert a hűtőgép tetejére. Az ügyész eredetileg egymillió dolláros óvadék kiszabását kérte, de a bíró végül 75 ezer dollárt állapított meg.

Az apa egyébként az eset idején dolgozott, az anyuka pedig egyéves gyerekével tejet vásárolt egy közeli boltban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik