Nagyvilág

Az autópályán robbant fel egy tartálykocsi

tartalykocsituz(960x640).jpg (tartálykocsi, tűz, )
tartalykocsituz(960x640).jpg (tartálykocsi, tűz, )

Több mint kér órán át lángolt a tanker, több mellette haladó autó is lángra kapott és kiégett.

Kigyulladt, berobbant, majd két óra alatt teljesen kiégett egy kiégett egy tartálykocsi a Michigan államban fekvő Dearborn mellett elhaladó I-94-es úton. A lángoló kamionról készült videofelvételen látszik, hogy több, a lángoló tartálykocsi mellett több személyautó is kiégett.

A rendőrség egyelőre vizsgálja mi okozhatta a tüzet – közölte egy helyi hírcsatorna. A riporter a kamiont vezető Ron Thomas testvérével, Douggal sikerült beszélnie. A férfi elmondta, hogy a bátyja szerint egy személyautó leszorította a tartálykocsit az útról, Ronnak félre kellett rántania a kormányt, ami miatt a tartály végigsúrolta a falat, valószínűleg kilyukadt a szikrák pedig belobbantották a kifolyó üzemanyagot.

Damus Manover, aki autójával közvetlenül a tartálykocsi mögött haladt, azt nyilatkozta, hogy nem látta pontosan mitől, de a kamion egy hirtelen manőverrel hagyta el a sávját, ő is csak gyors reakciójának köszönheti, hogy elkerülte a robbanást.

A balesetben, csodával határos módon senki sem halt meg, de Ron Thomas azt mondta nem valószínű, hogy a történtek után még egyszer képes lesz volánhoz ülni.  

Ajánlott videó

Olvasói sztorik