Nagyvilág

Élve eltemette újszülöttjét, mert csúnya volt a szája

Pár órával megszületése után temette egy gödörbe az apa a kislányát, még mielőtt anyja láthatta volna. Az újszülött pár kisgyereknek köszönheti, hogy megmenekült.

Nyúlszája és farkastorka miatt akart megölni gyermekét egy kambodzsai férfi, aki pár órával a kislány megszületése után vitte el az újszülöttet a kórházból, majd egy pagoda kertjében kiásott gödörbe helyezte és földet szórt rá – jelentette a Phnom Penh Post. A kislányra a pagoda kertjében játszó kisfiúk találtak rá pár órával később. Kórházba szállították, és végül túlélte az esetet.

A kambodzsai rendőrség már másnap őrizetbe vette a gyerek apját, aki elmondta: nyúlszája miatt akarta megölni gyermekét, mert szégyellte, ahogy elsőszülött gyermeke kinéz. A 29 éves férfi tervéről a kislány anyja nem tudott, ahogy arról sem, hogy kislány nyúlszájjal jött a világra, ugyanis egy pillantást sem tudott vetni rá a szülés után, férje olyan gyorsan elvitte előle.

Annak ellenére, hogy férje meg akarta ölni közös gyermeküket, a nő arra kérte a hatóságokat, hogy ne emeljenek vádat a férfi ellen, akit emberölési kísérlet vádjával tartóztattak le a kambodzsai hatóságok. És ez a vágya később teljesült is.

A Post beszámolója szerint a rendőrök szabadon engedték az apát és ejtették ellene a vádat, miután orvosok elmagyarázták a férfinak, hogy kislánya „deformációja” könnyedén helyrehozható. „Sosem gondoltam volna, hogy nyúlszáját meg lehet változtatni” – mondta el a lapnak az anya. Majd hozzátette, hogy férje „most már nagyon szereti a lányom”.

 
Élve temette el apja, nyúlszája miatt
Fotó:Phnom Penh Post 

A kislányon szombaton hajtották végre a műtétet a phnompenhi Kmer-Szovjet Barátság Kórházban. Az operáció költségeit az „Operation Smile” állta. A jótékonysági szervezet közlése szerint Kambodzsában rendszeresnek számít, hogy a szülők eldobják maguktól a nyúlszájjal és egyéb születési rendellenességgel világra jött gyermekeket. Az előző héten egy varróüzem mellett találtak egy magára hagyott pár napos csecsemőt, aki nyúlszájjal született. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik