Nagyvilág

Virágzik a szűz lányok kiárusítása Kambodzsában

Több ezer dollárt is megadnak azért a vagyonos férfiak, hogy érintetlen lányokkal lehessenek.

Kambodzsában egy lány szüzessége többet ér az aranynál is. A lányok többsége azonban nem a jövendőbelijének, hanem egy gazdag idegennek tartogatja magát, aki hatalmas összeget fizet majd az első együttlétért egy helyi „mamasan”-nak, vagyis lánykereskedő nőnek – írja a Daily Mail.

A „szűzkereskedelem” nagy üzlet lett Phnompenben. A fiatal lányok egy részét kényszerítik, mások önként adják a fejüket szüzességük eladására, hogy a pénzzel családjukat támogassák. A végeredmény általában ugyanaz: kiközösítetté és prostituálttá válnak.

Sukhon, egy 23 éves Phnompenben, prostitúcióból élő lány. Ő az egyik főszereplője annak a dokumentumfilmnek, amit egykori erotikus modell, Jodie Marsh forgatott a Discovery Channel számára. Sukhon története is úgy kezdődődött, mint rengeteg sorstársáé. A családjának hirtelen rengeteg pénzre volt szüksége, ráadásul sürgősen. Sukhon apjának életét csak egy drága operációval lehetett megmenteni.

 Ő is gyermekként kezdte (fotó: Youtube)

A lány úgy döntött, hogy műtét árát a szüzessége eladásából teremti elő, 20 éves volt akkor. Egy kínai férfi háromezer dollárt fizetett neki.

„Egy étterembe mentünk, aztán egy hotelbe. Le kellett vetkőznöm, majd a férfi elküldött zuhanyozni. Nagyon remegtem, ahogy álltam előtte egyetlen törölközőben, és nem tudtam mit tegyek. Akkor már beleegyeztem a szexbe” – mondja Sukhon.

Bár a lány végül elérte amit akart, az apját megoperálták, és azóta felépült, a családja mégis eltávolodott tőle. „Nagyon fáj, hogy szabályosan kerülnek engem, de megértem őket, hiszen nem ők kértek arra, amit tettem” – mondja.

Sukhon apja, bár nagyon hálás a lányának az önfeloldozásáért, azt mondja, bárcsak valami más módot talált volna. Miután megtudta, hogy a lány a szüzességét adta el, szomorúságot érzett, dühöt, és sajnálatot. „Sajnos már semmit sem tehettem, ami történt, megtörtént. Szeretem lányomat, ugyanúgy, mint azon a napon, amikor megszületett. A mamasanra vagyok dühös, aki miatt ebbe a helyzetbe kerültünk” – mondja az apa.

A legtöbb lány azonban nem önként válik prostituálttá. Sokukat fiatalon, vagy gyermekkorukban adják el a bordélyházaknak, ahol fogvatartják, verik és éheztetik őket, ha nem akarnak dolgozni. Naponta 10-15 férfit kell fogadniuk, és kevés az esélyük a menekülésre. 

 Hétévesen adta el a nagynénje, miután elárvult (fotó: Youtube)

A mamasanok, utcai közvetítők, ők Kambodzsa női stricijei. Nem sokat törődnek azokkal a lányokkal, akiket kihasználnak. „Bármit meg lehet oldani, amit egy kliens meg tud fizetni” – mondja az egyikük. „Ha szűzlány kell neki, akkor én szerzek egyet. Jutalékot kapok az ügyféltől, és lánytól is. A lányok többsége valójában hálás a közvetítői munkámért” – teszi hozzá. „Néha furdal a lelkiismeret a munkám miatt, de ebből élek. Néha előfordul, hogy a kliensek megvernek, ha nem találok nekik megfelelő lányt, ez hozzá tartozik a munkához” – mondja.

Kambodzsa fővárosában robbanásszerűen növekszik a szexturizmus. A becslések szerint a másfélmilliós Phnompenben 50-70 ezer prostituált dolgozik, és 40 százalékuk még kiskorú. Rajtuk egy Childsafe nevű civil szervezet próbál segíteni, például azzal, hogy „biztonságos házakba” menekíti őket.

„Rengeteg fiatal lány menekül ide a vidéki nyomor elől, de fogalmuk sincs a városi életről” – mondja Sunni, egy segélymunkás. „Sebezhetőek és könnyű célpontjai a bűnözőknek” – teszi hozzá, majd elmeséli, hogy segélymunkásnak lenni sem veszélytelen.

„Múltkor megakadályoztam egy stricit, hogy elhurcoljon egy fiatal lányt az ügyfeléhez. Nagyon ideges lett, és pisztollyal fenyegetett meg, hogy agyonlő, de szerencsére rengetegen  voltak az utcán, így nem merte megtenni.” Egy lány megmenekült, legalábbis egy időre. Tízezrek maradtak még, akiket a bűnözők kizsákmányolhatnak. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik