Nagyvilág

Tipp felelőtlen szülőknek: így ne hagyja az autóban gyermekét

Hiába foglalkozik a sajtó hetek óta a témával, megint az autóban hagyta gyermekét egy amerikai nő. Ezúttal még épp sikerült megmenteni az életét – írja a USA Today, ami még egy egyszerű módszert is ajánl, hogy véletlenül se fordulhasson elő ilyesmi.

Ezúttal egy 25 éves floridai nő felejtette 18 hónapos gyermekét a forró kocsiban. Kedd hajnalban elvitte a férjét munkahelyére, majd hazament és visszafeküdt aludni, de a kisfiút nem vitte fel. Délelőtt a hatéves gyermeke ment le az autóhoz, ő vette észre, hogy bent maradt az öccse. 40 fokos lázzal vitték kórházba, szerencsére sikerült az életét megmenteni. Az édesanyát gondatlanságból való veszélyeztetésért számoltatják el a hatóságok.

Idén már tizenöt áldozata van a szülői felelőtlenségnek. Egy gyermekkórház ápolója a USA Todaynek azt mondta, hogy hűvösebb időben is előfordulhat haláleset. A kisgyermekek szervezete háromszor-ötször gyorsabban túlmelegszik, és amikor meghaladja testhőmérsékletük a 41 fokot, elkezdenek leállni a szerveik. „Egy percre se hagyják magára a gyermeket az autóban” – mondta az ápoló. „Hiába gondolja úgy, hogy egy perc alatt végez a dolgával, nagyon könnyen elhúzódhat öt percig, tíz percig és még tovább is” – tette hozzá.

Ahhoz, hogy véletlenül se fordulhasson elő ilyen eset, a portál azt ajánlja, hogy a szülők tegyenek valamit a gyermek mellé, amire biztosan szükségük van – ők a cipőt ajánlják erre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik