Nagyvilág

Az autóban felejtett gyermek után örök fájdalom marad

Lyn Balfour megígérte a karjában szorított halott kisfiának, hogy nem hagyja, hogy ilyen eset mással is megtörténjen. Tavaly Amerikában negyvennégy gyermek halt meg napon felejtett autóban – ezekről az esetekről ír a CNN.

„Ez sokkal rosszabb bármilyen halálesetnél. Mindennapos a fájdalom. Soha nem hagy el” – mondta Balfour. A nő is a felforrósodott kocsiban felejtette kisfiát.

Milyen emberek azok, akik ilyet tesznek? Nyilván mindenki rávágja, hogy vele ez nem történhetne meg, viszont a felmérések azt mutatják, hogy mindenféle emberek vannak az ilyen esetek felelősei között – tanultak és tanulatlanok, gazdagok és szegények, apák és anyák. Amerikában három-négy ilyen eset fordul elő havonta.

Sírva tárcsázta a 911-et

Balfour hét évvel ezelőtt késésben volt munkahelyéről. Felkapta kilenc hónapos gyermekét, betette a sofőrülés mögé a gyermekülésbe, majd elhajtott munkahelyére. Délután hívta fel a gyermek gondozója, hogy hol van a baba. Balfour elcsodálkozott – nem a bölcsödében? „Nem, Lyn, nem hozta be ma” – mondta a gondozó. Balfour lerohant az autóhoz. A bírósági tárgyaláson is lejátszották a felvételt, amin sírva hívta a segélyhívó számot.

Az ilyen esetek ellen már egy országos nonprofit szervezet, a Kids And Cars is harcol. Az elmúlt évtizedben csaknem négyszáz autóban felejtett gyermek halt meg, tavaly 44, idén eddig 13. Ma már Balfour is tagja ennek a szervezetnek.

Őszinte volt a megbánás

A nő akár negyven évet is kaphatott volna. Segélyhívását viszont meghallgatták a bíróságon, abból őszinte pánik és rémület érződött. A bíróság nem szabott ki rá külön büntetést – önmagában gyermeke halála szörnyű büntetés volt számára.

Néhány nappal ezelőtt számoltunk be mi is hasonló esetről, bár ott a szándékosság gyanúja is felmerült. A 22 hónapos gyermekét az autóban hagyó férfira azonban nem haragszik felesége, sőt, csodálatos apának tartja és további gyermekeket szeretne tőle.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik