Nagyvilág

Magyar győztes az EU hamisítás elleni pályázatán

Szőnyi Gergely és Helényi Tamás pályázata lett a professzionális kategória győztese a "HandsOffMyDesign" ("El a kezekkel a dizájnomtól!") címmel kiírt pályázaton.

 

Az Európai Bizottság és a Belső Piaci Harmonizációs Hivatal (OHIM) a hamisítás és csalás ellen hirdetett uniós pályázatot. Szőnyi Gergely és Helényi Tamás pályázata lett a professzionális kategória győztese a “HandsOffMyDesign” (“El a kezekkel a dizájnomtól!”) címmel kiírt pályázaton, így szerda este a Green Lake Pictures alkotói vehették át az OHIM 8000 eurós fődíját.

A zsűri indoklása nemcsak a pályázat eredetiségét méltatta, de világos üzenetét és “vírusértékét”, könnyű terjeszthetőségét is kiemelte. Az eseményt vezető Herczog Edit, a “Hamisítás, csalás és szervezett bűnözés elleni parlamenti fórum” elnöke szerint ma a hamisítás elleni küzdelem egyik alappillére a tájékoztatás és szemléletformálás.

Az EP-képviselő úgy fogalmazott: “a feketegazdaság ellen kizárólag a fogyasztók folyamatos tájékoztatásával, illetve a szükséges, gyakran intenzív viták következetes lefolytatásával lehet felvenni a harcot”. Szerinte a magyar kreativitást dicséri, hogy 2010-ben is magyar győztese volt a pályázatnak, akkor a debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény nyerte kisfilmjével az Európai Bizottság “Színtiszta utánzat” címmel kiírt kreatív pályázatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik