Nagyvilág

Tizenéves lányok is voltak a kínai prostihálózatban

Többtucatnyi vádlottja van a legnagyobb kínai prostituálthálózat perének: a tavaly júniusban leleplezett szervezetet egy házaspár vezette, a lányokat a pár által felbérelt férfiak futtatták.

Az első körben 33 személyt ítéltek el szerdán a kínai fővárosban – írja a Shanghai Daily című napilap csütörtökön. Az elítélt férfiak – a hálózat vezetői – 2007-től kezdődően három éven át több tucat prostituáltat futtattak.

A vendégkört a jobb szállodák és szórakozóhelyek közelében toborozták, a lányokat pedig a szolgáltatásaikért kapott összegek 20 százalékának beszolgáltatására kötelezték.

A prostituáltak között külföldiek és tizenévesek is voltak, ők egy-egy alkalommal 500 és 2000 jüan (19 000-75 000 forint) közötti összeget kerestek. A hálózatot egy Cuj vezetéknevű, 42 éves férfi és annak 28 éves felesége vezette – részletezi a lap.

Fejenként ezer jüanért (37 ezer forint) ők szervezték be a lányokat, és ők határoztak arról is, ki, mikor, mennyit dolgozik. A házaspár alkalmazta a prostituáltakat futtató férfiakat is napi 50 jüan (1900 forint) és a beszolgáltatott 20 százalék fejében. A hálózatra tavaly júniusban csaptak le egy pekingi internetkávézóban, ahol több tízezer jüant is elkoboztak a hatóságok.

A szerdán elítélt férfiakat nyolc hónaptól három évig terjedő börtönnel büntette a bíróság, további 38 fő – köztük a hálózatot vezető pár – sorsáról később ítélkeznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik