Nagyvilág

Kutyája lőtte meg a vadászt

Kritikus állapotban van egy amerikai férfi, akit saját puskájával lőtt meg túlságosan izgatott vadászkutyája.

A 78 éves floridai férfi szarvasra indult vadászni egy régi barátjával és hűséges kutyájával, amikor a nem is annyira szokatlan baleset történt – jelentette az amerikai sajtó. A St Petersburg Times beszámolója szerint a vadászok egy hepehupás, kövekkel borított úton haladtak kisteherautójukkal, amikor az Eli nevű bulldog meglőtte gazdáját.

A hatóságok közlése szerint a „túlságosan izgatott” kutya az utazás alatt az első és hátsó ülések között ugrált, és ekkor lökte fel az első ülésen, a két férfi között elhelyezett vadászpuskát. A fegyver csöve az idős Billy Brown jobb lábához került, miközben a kutya mancsa elmozdított a biztosítókart és meghúzta a ravaszt.

A szerencsétlen balesetben Brown életveszélyes sérüléseket szenvedett: a lövedék csontot ért, felsértette artériáját, és három liter vért vesztett, mire kritikus állapotban kórházba szállították, és megműtötték. A Times információi szerint hétfőn továbbra is kritikus volt a 78 éves férfi állapotba, de stabil.

Két héten belül ez már a második hasonló eset volt az Egyesült Államokban. November végén Utah állam lőtt meg véletlenül egy vadászt saját kutyája. A Salt Lake Tribune beszámolója szerint akkor egy csónakban kacsára vadászó férfi volt az áldozat. A meg nem nevezett vadász éppen a vízben volt, amikor kutyája ráugrott a csónakra fektetett puskára, és elsütötte azt. A férfit a fenekén érte a lövés. A könnyebb sérülésekkel kórházba szállított férfiből végül 27 sörétet operáltak ki – írta az ABCNews.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik