Nagyvilág

85 évesen házasodott újra a spanyol sztárhercegnő

Sevillában hatalmas tömeg gyűlt össze, hogy tanúja legyen a mesésen gazdag kétszeres özvegy újabb frigyének.

85 évesen ment férjhez szerdán Alba hercegnő, az egyik legrégebbi spanyol nemesi család sarja; hitvese egy 25 évvel fiatalabb köztisztviselő.

Az esküvőt a Sevilla óvárosában található Duenas-palota kápolnájában tartották; a XV. századi épület környékén hatalmas tömeg gyűlt össze, hogy tanúja legyen a mesésen gazdag kétszeres özvegy újabb frigyének.

A hercegnő az egyik leghíresebb spanyol közéleti személyiség, aki Guinness-rekordot is tart azáltal, hogy neki van a világon a legtöbb rangja és neve: Maria del Rosario Cayetana Alfonsa Victoria Eugenia Francisca Fitz-James Stuart de Silva.

Első házasságából született hat gyermeke – öt fiú és egy lány – helyi sajtójelentések szerint ellenezte a házasságot, ezért a hercegnő a nyarat azzal töltötte, hogy gyermekei között felosztotta milliárdos vagyonát. Ám haláláig az ő ellenőrzése alatt marad minden.

“Minden nagy szerelemnek házassággal kellene végződnie” – indokolta májusban a Vanity Fair magazinnak, hogy miért akarja harmadik férjéül a 60 esztendős társadalombiztosítási alkalmazottat, Alfonso Diezt.

Első férje Luis Martinez de Irujo mérnök, Sotomayor hercegének fia volt. A második egy kiugrott jezsuita pap, aki 1978-ban meghalt.

A hercegnő vagyonát 3 milliárd euró körülire becsülik. Spanyolországban számos palotája, kastélya és hatalmas birtokai vannak, műkincsgyűjteményében pedig többi között Vélazquez, Goya és Rubens alkotásai sorakoznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik