Nagyvilág

Hitleres kulcstartókat árulnak Tajvanban

Az izraeli külképviseletként működő gazdasági és kulturális iroda munkatársa felháborodott.

Adolf Hitlert imitáló, de inkább ázsiai arcú rajzolt egyenruhás figurát árulnak kulcstartónak és hűtőmágnesnek a 7-Eleven nemzetközi áruházlánc boltjaiban, Tajvan fővárosában – derül ki hétfői médiajelentésekből. A tajpeji üzletekben felfedezett alak Hitler-bajusza, barna zubbonya és a náci jelkép színeiben készült kiegészítő elem egyértelműen a náci vezérre emlékeztet.

“Felháborítónak tartjuk, hogy ismét egy Hitlerre hasonlító alakot használnak piaci célokra” – állapította meg az AFP francia hírügynökségnek Simon Halperin, az izraeli külképviseletként működő gazdasági és kulturális iroda munkatársa.

Mint mondta: tragikusnak tartja, hogy a marketingben dolgozók képtelenek felismerni jelentőségét a történelem e sötét korszakának, amit a náci diktátor jelképez. Halperin szerint az eset inkább a tudatlanság számlájára írandó, s nem fejezi ki a náci rémtettekkel történő azonosulást.

A 7-Eleven üzemeltetőjének, a tajvani President Chain Store képviselőjének állítása szerint a kulcstartók és hűtőmágnesek tervezői nem a német diktátort mintázták meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik