Nagyvilág

Autóbomba ölt civileket Pakisztánban

A robbanásban legkevesebb 10-en meghaltak, egy gyermek és egy asszony is.

Pokolgép robbant szerdán Pakisztán délnyugati részén, a detonációban legkevesebb tíz ember, köztük egy asszony és egy gyermek veszítette életét, valamint közel kéttucatnyian megsebesültek – közölték rendőrségi és kórházi tisztségviselők.

A robbanás – amelyben helyi források szerint legalább 22 ember sebesült meg – Beludzsisztán tartomány székhelyén, Kvettában egy síita mecsetnél történt a ramadán muzulmán böjti hónapot lezáró imákat követően.

A robbanószerkezetet feltehetően egy autóban rejtették el, a hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben – mondta egy helyi rendőrségi tisztségviselő. Egy másik forrás szerint a pokolgépet távirányítással hozták működésbe. A környéken mintegy tíz autó lobbant lángra a detonáció következtében.

A támadást eddig senki sem vállalta magára, de a tartományban elkövetett múltbéli erőszakcselekmények többségéért a beludzs milicistákat okolták, akik elhúzódó harcot folytatnak azért, hogy nagyobb ellenőrzést gyakorolhassanak a térség természeti erőforrásai felett. A tálibokat támogató harcosok úgyszintén aktívak az Afganisztánnal és Iránnal határos pakisztáni tartományban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik