Nagyvilág

Katonai lőszerraktár robbant Oroszországban

Hat katona meghalt és tucatnyian megsebesültek. A robbanás lövedékek pakolása közben történt.

A robbanás az Asztrahany várostól 110 kilométerre északra fekvő Asuluk lőtéren történt, miközben 122 milliméteres lövedékeket rakodtak le egy teherautóról – közölte az orosz védelmi minisztérium. . Tűz nem keletkezett, s a lakosságot sem fenyegeti veszély, mivel a legközelebbi települések is nagy távolságra találhatóak a lőtértől. Hat katona meghalt, 12-en pedig megsebesültek. A sérültek közül öten súlyos állapotban vannak.

Az idén ez volt a második rendkívüli esemény Asalukban. Április 11-én egy göngyölegraktárban végzett takarítási munkálatok közben felrobbant egy 77 milliméteres lövedék, s emiatt életét vesztette egy sorkatona. Júniusban egy Moszkvától keletre fekvő fegyverraktárban ütött ki tűz, ami két ember életét követelte, több mint negyvenen pedig megsebesültek.

Az 1960-ban létrehozott Asuluk az utóbbi évtizedben a Független Államok Közössége éleslövészettel egybekötött, éves rendszerességgel megtartott közös légvédelmi gyakorlatainak színtere volt a kazahsztáni Szári-Sagan mellett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik