Nagyvilág

Volgai tragédia: már 104 holttestet emeltek ki

A búvárok már átvizsgálták a vasárnap elsüllyedt hajó minden helyiségét, de további 25 embert még keresnek.

Az orosz hatóságok szerda délutáni hivatalos adatai szerint már 104 holttestet emeltek ki a Volga tatárföldi szakaszán, a Kujbisevi víztározón elsüllyedt Bulgaria nevű hajóból. A búvárok már teljesen átvizsgálták a hajót, és közben megtalálták és a felszínre hozták a hajó dokumentumait, beleértve a hajónaplót is.

25 embert még továbbra is keresnek, és a mentőalakulatok a kutatási területet kiterjesztették 190 kilométer hosszan a Volga alsóbb folyásán. A 140 férőhelyes hajón a baleset idején 208-an voltak.

Közben az orosz hatóságok szerdán előzetes letartóztatásba helyezték a végzetes kirándulást szervező Agrorecstur cég vezetőjét, valamint orosz folyami hajóregiszter vezető szakértőjét akinek véleménye alapján engedélyezték a hajó üzemeltetését. Az ellenük felhozott vádak alapján mindkettejükre legfeljebb tíz évi szabadságvesztés szabható ki

Közben leállították az 1955-ben épített Bulgaria egyik “ikerhajóját”, a Pjotr Alabint Szamarában. A helyi hatóságok úgy döntöttek, mindaddig nem engedik közlekedni a hajót, amíg pontosan ki nem derül, mi okozta a Bulgaria katasztrófáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik