Nagyvilág

Volgai tragédia: 98 holttestet már megtaláltak

A legfrissebb hírek szerint kedd éjfélig a vasárnapi volgai hajóbaleset 98 halálos áldozatát sikerült kiemelni, s 31 utas után még kutatnak.

A Bulgaria nevű hajó a Volga tatárföldi szakaszán, a parttól három kilométerre süllyedt el, egyelőre ismeretlen okból – feltehetően túlterheltség és a viharos időben végrehajtott rossz manőver következtében – vasárnap.

A hajón – amelyen az előírások szerint csak 140 férőhely volt – a baleset pillanatában 208-an tartózkodtak, sok utas jegy nélkül vett részt a kiránduláson. A hajóbalesetet 79 ember élte túl. Az áldozatok között 65 nő, 15 gyermek és 18 férfi van. A kedd éjszakai adatok szerint 11 nő, 9 gyermek és 11 férfi sorsa egyelőre változatlanul ismeretlen.

A mentőmunkálatok éjszaka is folytatódnak a csaknem 20 méter mélyen a folyó fenekére süllyedt, oldalára dőlt, több mint 70 méter hosszú, dupla fedélzetű Bulgariánál, Szjukejevo település közelében. Az akcióban már több mint ezer szakember – köztük csaknem kétszáz búvár – és 135 különböző gép vesz részt, még Moszkvából is érkeztek mentőbúvárok a helyszínre. A keresés körzetét szerdán tovább szélesítették. A partot és a szigeteket is átfésülik túlélők, illetve áldozatok után kutatva, továbbá helikoptereket is bevetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik