Nagyvilág

Erőszak miatt perli Strauss-Kahnt egy francia írónő

Egy majdnem tíz éve történt eset miatt tesz feljelentést a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezetője ellen egy francia újságírónő.

Tristane Banon francia író- és újságírónő kedden erőszak kísérlete miatt fog panaszt emelni Párizsban Dominique Strauss-Kahn ellen – közölte a nő ügyvédje a L’Express című politikai hetilap honlapján megjelent interjúban.

A 31 éves regényírónő 2007-ben egy televíziós műsorban már elmesélte, hogy a politikus 2002-ben, egy interjú alkalmával erőszakoskodott vele, ám a felvételen kisípolták Strauss-Kahn nevét. Annak idején Banont az anyja, aki szocialista politikus, beszélte le arról, hogy panaszt tegyen a szintén szocialista Strauss-Kahn ellen.

Struss-Kahn azután mondott le az IMF vezérigazgatói posztjáról, hogy május végén letartóztatták az Egyesült Államokban, ahol nemi erőszak kísérletével vádolták meg. Egy New York-i bíróság pénteken azonban feloldotta házi őrizetét, miután komoly kétségek merültek fel az őt megvádoló szállodai szobalány szavahihetőségével kapcsolatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik