Nagyvilág

Clooney furcsálja, hogy beidézték Berlusconi tárgyalására

George Clooney furcsának találja, hogy beidézték Silvio Berlusconi úgynevezett Ruby-perének tárgyalására.

Mint leszögezte: csak egyszer találkozott az olasz kormányfővel, amikor a dárfúri menekülttábor számára kért tőle segítséget.

Berlusconi ügyvédei kedden jelentették be, hogy a kormányfő ellen hatalommal való visszaélés és kiskorú prostituálttal való kapcsolat miatt április 6-án induló perre többek között a népszerű amerikai filmsztárt, George Clooneyt is beidézték tanúként az olasz külügyminiszter és több showgirl társaságában.

Egy ügyészi vizsgálat szerint a marokkói származású Karima el-Mahroug, művésznevén “Szívtipró” Ruby még kiskorú volt, amikor tavaly többször is napokon át a kormányfő milánói villájában vendégeskedett. Amikor a 17 éves lányt tavaly májusban lopásért letartóztatták, Berlusconi személyesen járt közbe a szabadon bocsátása érdekében.

A színész az ügyvédek tájékoztatása szerint azért került a tanúk listájára, mert Ruby azt állította: egyszer látta őt Berlusconi egy partiján olasz barátnőjével, Elisabetta Canalis színésznővel, és szeretnék kifaggatni, mi igaz ebből. Az ügyészség ezzel kapcsolatban már kikérdezte Canalist, aki tagadta, hogy megfordultak volna Clooneyval a kormányfő bármely partiján.

A miniszterelnök tagadta az ellen felhozott vádakat, és közölte, hogy ha hivatali teendői engedik, részt vesz a milánói tárgyaláson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik