Nagyvilág

Berlusconi nyolc éve először jelent meg a bíróságon

Nyolc éve először jelent meg személyesen egy ellene kezdett bírósági tárgyaláson Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök.

A kormányfőt adócsalással és korrupciós ügyekkel vádolják üzleti érdekeltségei ügyében. Az ellene felhozott ügyészségi vádakat saját tévécsatornájának nyilatkozva megalapozatlannak és nevetségesnek nevező 74 éves kormányfő mostani meghallgatásán mindössze arról döntenek, hogy Silvio Berlusconinak a tulajdonában lévő Mediatrade ügyeiért kell-e felelnie a bíróság előtt.

Pier Silvio Cipolotti, a milliárdos politikus egyik ügyvédje az AFP francia hírügynökségnek korábban azt mondta, a miniszterelnököt zárt tárgyaláson kellene meghallgatni a milánói bíróságon, bár szerinte a kormányfő nem tesz hivatalos vallomást. Berlusconi ellen két másik ügyben is folyik eljárás. Április 6-án egy fiatalkorú prostituálttal folytatott szexuális kapcsolata, illetve hatalommal való visszaélés miatt kell bíróság elé állnia. Utóbbiért akár 12 év börtönre is ítélhetnék.

Silvio Berlusconi visszautasított minden gyanúsítást és azzal vádolta meg az ügyészeket, hogy a baloldali ellenzékkel összejátszva összeesküdtek ellene. “A kommunizmus Olaszországban soha nem változik, még mindig vannak emberek, akik a büntető törtvénykönyvet használják fegyverként ideológiai csatáikhoz” – mondta.

A kormányfő hívei a milánói bíróság épülete előtt tiltakoztak a jogi eljárás ellen.

AJÁNLOTT LINKEK:

Három nő mond ítéletet Berlusconiról (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik