Nagyvilág

Washington újabb charterjáratokat indít Kubába

A Kubával szembeni mérsékelt nyitás újabb jeleként Washington további amerikai repülőtérnek adott engedélyt arra, hogy közvetlen charterjáratokat indítsanak a szigetországba.

Az amerikai vám- és határőrizeti parancsnokság (CBP) kedden közölte, hogy további nyolc repülőtér indíthat ilyen járatokat Kubába, illetve fogadhat onnan érkező chartergépeket. Korábban ilyen engedéllyel csak Miami, New York és Los Angeles repülőterei rendelkeztek.

Barack Obama amerikai elnök januárban már jelezte, hogy bővítik a kubai charterjáratokat indító, fogadó repülőterek körét. Az elnök közölte azt is, hogy bizonyos lakossági csoportok számára enyhítik a kubai utazásokat sújtó korlátozásokat.

Az Egyesült Államok 1962-ben vezetett be gazdasági embargót Kubával szemben, hogy megdöntse annak az 1959-es forradalom után alakult kommunista kormányát. A korlátozó intézkedések miatt az amerikaiak többsége nem utazhat a Floridától 145 kilométerre fekvő szigetországba. Akik mégis megtehetik, csakis charterjáratokon repülhetnek, mert menetrend szerinti járatok továbbra sem üzemelnek.

AJÁNLOTT LINKEK:

Erősen rotyog a kommunista gulyás (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik