Nagyvilág

Vádlottak padján az olasz miniszterelnök

Jóváhagyta egy olasz bíró a milánói ügyészség múlt heti kérvényét: Silvio Berlusconinak a Ruby-gate miatt kell a vádlottak padján állnia.

Bíróság elé állítják Silvio Berlusconi olasz miniszterelnököt azzal a váddal, hogy pénzért vette igénybe egy kiskorú prostituált szexuális szolgáltatásait. Cristina Di Censo bíró kedden hirdette ki az ítéletet, a keresetet milánói ügyészek nyújtották be a kormányfő ellen múlt héten.

A vizsgálat április 6-án veszi kezdetét- tudta meg az MSNBC hírportál. A vád szerint a miniszterelnök több alkalommal létesített szexuális kapcsolatot örömlányokkal, köztük egy Ruby nevű marokkói bártáncossal, aki még csak 17 éves volt, amikor Berlusconi meghívta a rezidenciáján tartott, a sajtó által csak “bunga-bunga” partiknak nevezett rendezvényekre.

A helyzetet súlyosbítja, hogy a kormányfő egy alkalommal állítólag hivatali befolyásával visszaélve segített a lopáson ért hölgyön.A táncosnő tagadja, hogy szexuális szolgáltatást nyújtott volna Berlusconinak, de azt elismerte, hogy egyszer 7000 eurónak megfelelő összeget fogadott el az kormányfőtől.

A 74 éves miniszterelnök ellen számtalan eljárást folytattak már politikai pályafutása alatt, ám ez az első alkalom, hogy magánéleti ügyei miatt kell felelnie. A Ruby-gate különösen megosztotta az olasz társadalmat: hétvégén Berlusconi-ellenes és a kormányfő melletti demonstrációk zajlottak Itália-szerte.

AJÁNLOTT LINKEK:

Zsarolással és kiskorú prostituálásával vádolják Berlusconit (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik