Nagyvilág

Öngyilkos merénylet egy kabuli szállodánál

Öngyilkos merényletet követtek el hétfőn egy szállodánál az afgán főváros központjában. A robbantón kívül meghalt legalább két biztonsági őr, megsebesült két polgári személy, egy civil pedig eltűnt - közölték afgán és nyugati tisztségviselők.

A merénylő a Safi Landmark nevű szálloda bejáratánál robbantotta fel magát. A helyszínen a detonáció után halmokban állt az üveg- és fémtörmelék. A szálló földszintjén működő üzletek eladói sietve szedték össze áruikat a betört üvegű kirakatokból, miközben a rendőrség elszállította a holttesteket. A biztonsági erők több száz tagja vette körbe az épületet.

A belügyminisztérium szóvivője szerint a merénylő egyedül követte el tettét, egy rendőrfelügyelő szerint azonban többedmagával, mert a robbanás után több társa berohant az épületbe. Szem- és fültanúk szerint a robbanás után lövések dördültek el.

A tálibok egyik szóvivője jelentkezett a francia hírügynökségnél az eset után, és közölte, hogy “négy kamikaze bújt el a szállodakomplexum több épületében, és tűzpárbajt vív a biztonsági erőkkel.” Csaknem egy évvel ezelőtt hasonló merényletet követtek el ugyanezen szálloda ellen. Akkor több robbanás is történt, 16 ember halt meg – köztük kilenc külföldi, ezen belül egy olasz diplomata és több indiai kormánytisztviselő -, valamint több tucatnyi ember megsebesült. Azóta jelentősen megerősítették a szálloda védelmét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik