Nagyvilág

Óriási hóviharra készül fél Amerika

Az amerikai államok több mint felében adtak ki viharfigyelmeztetést keddre a hatóságok, egy kelet felé tartó hatalmas hóvihar miatt.

Hétfőn még csak nyolcszáz, kedden viszont már több mint 5800 járatot kellett törölni az Egyesült Államokban a kelet felé tartó hatalmas vihar miatt. A “viharszörny”, ahogy nevezi az amerikai média, rengeteg hóval, havas esővel, ólmos esővel és jeges széllökésekkel csapott le, ahol átvonult.

Az embereket korábban felszólították, hogy maradjanak otthon, több iskola és kormányzati hivatal zárva tart, és jelentős fennakadásokra kell számítani a légiközlekedésben.”Egy ilyen nagy vihart komolyan kell venni” – jelentette ki a szövetségi katasztrófavédelmi hivatal (FEMA) vezetője. A szervezet több mint 25 szövetségi államban adott ki figyelmeztetést az ország közép-nyugati részeitől az északkeleti területekig.

Hétfőn már több iskola és kormányzati hivatal zárva tartott, és a légitársaságok arra figyelmeztették az utasokat, hogy késésekre, és járattörlésekre kell számítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik