Nagyvilág

Orbán Viktor az Arab Liga főtitkárával tárgyalt

Az egyiptomi látogatáson tartózkodó miniszterelnök tárgyalásait az Arab Liga főtitkáránál kezdte, majd részt vett a Magyar-Egyiptomi Üzleti Fórumon.

Orbán Viktor vasárnap délelőtt, miután találkozott Amr Múszával, az Arab Liga főtitkárával, elsősorban az Európai Unió és az arab világ közötti szoros gazdasági együttműködés fontosságát emelte ki. A kormányfő úgy fogalmazott, “mi nem hiszünk a civilizációk harcában, ebben nagyon veszélyes hinni, (…) ehelyett mi az emberi méltóságban”, annak tiszteletben tartásában, az együttműködésben és a szabadságban hiszünk.

A megbeszélésen az Arab Liga főtitkára egyebek mellett tájékoztatta Orbán Viktort az izraeli-arab konfliktusról, a tunéziai, az iraki és a szudáni helyzetről, valamint az észak-afrikai térség stabilizációjáról.

Amr Músza a találkozó után újságírók előtt azt mondta, túlzó volna ragályosnak nevezni a tunéziai események esetleges elterjedését, inkább hosszú távú megoldást kellene keresni, mert megítélése szerint korántsem politikai, hanem gazdasági és szociális okai vannak a történteknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik