Belföld

Orbán célja: munkát, lehetőséget adni a fiataloknak

A kormányfő szerint közép-Európán múlik Európa gazdasági jövője.

Közép-Európán múlik egész Európa gazdasági jövője – hangsúlyozta Orbán Viktor vasárnap Kairóban, a Magyar-Egyiptomi Üzleti Fórumon elmondott beszédében. Orbán elmondta, a magyar EU-elnökség alatt is a gazdaság az egyik legfontosabb kérdés, ugyanis az Európai Uniónak jelenleg számos belső problémája van, amelyek elsődlegesen gazdasági jellegűek. Ezzel összefüggésben ismét megerősítette, fő cél az euró megvédése.

A miniszterelnök a kairói gazdasági konferencián röviden ismertette a magyar gazdaság helyzetét, megismételve: idén a deficit nem lesz több 3 százaléknál, és Magyarország egyike annak a két EU-tagállamnak, ahol csökkenni fog az államadósság. Kiemelte, a cél, hogy a fiatalok, az új generációk lehetőséget kapjanak arra, hogy munkájuk legyen, és családot alapíthassanak; ellenkező esetben ugyanis úgy döntenek, elhagyják az országot.

Orbán Viktor szerint a munkával mint értékkel ma Magyarországon nemcsak újjászervezik a gazdaságot, a kulturális életet, hanem ezzel egy jövőképet is szeretnének adni a magyaroknak. A kétharmados parlamenti többség pedig garantálja, hogy politikai viták ne állítsák meg a kormányzat munkáját – tette hozzá. Szólt arról is, hogy nem híve annak a neoliberális felfogásnak, amely csak pénzügyi és költségvetési politikában gondolkodik, ő ugyanis úgy látja, egy országnak iparpolitikára is szüksége van. Mint mondta, a választások óta eltelt hét hónap, és a magyarok már nem olyan pesszimisták, mint akkor. Orbán Viktor szerint azokat, akik Magyarországon fektetnek be, nemcsak jó gazdasági lehetőségek, hanem egy barátságos nemzet is várja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik