Nagyvilág

Egyre több halott Brazíliában

Tovább nőtt a Rio de Janeirót és környékét sújtó árvizek és földcsuszamlások halálos áldozatainak a száma.

A hatóságok jelenleg a romba dőlt épületek eltakarítását és a távközlési vonalak helyreállítását végzik, és eközben egyre több holttestet találnak. Helyi idő szerint péntek estére 548 tetemre bukkantak a Rio de Janeiro környéki településeken. Másfél nappal ezelőtt még négyszáz halottról tudtak.

Az egykor svájci bevándorlók alapította Nova Friburgóban 247 ember halt meg, a brazil nagyváros északi határában lévő hegyvidéki Teresopolisban pedig már 238 halottról tudnak. Sok áldozatot követelt a természeti csapás Petropolisban és Sumidoru településeken is.

A mentési munkálatokba bekapcsolódott a hadsereg is; 11 helikopter vesz részt a külvilágtól elzárt, nehezen megközelíthető települések lakóinak megsegítésében. Az árvizek hidakat romboltak le, a földcsuszamlások miatt pedig az utak váltak járhatatlanná. A mentőalakulatok légi úton élelmiszert, gyógyszert és ivóvizet szállítanak a bajba jutott településekre.

A brazil hatóságok újabb földcsuszamlások veszélyére figyelmeztettek. A térségben napok óta esik az eső, és a meteorológusok azt mondják, hogy a következő napokban sem fog változni az időjárás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik