Nagyvilág

Ahmadinezsád kivizsgáltatná 9/11-et

Az iráni elnök tovább borzolja a kedélyeket a 2001-es szeptemberi terrortámadás valóságának kétségbe vonásával.

Független és semleges vizsgálóbizottság felállítását tartja indokoltnak Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök a 2001-es szeptember 11-i terrortámadás részleteinek tisztázására – adta hírül a Telegraph.co.uk hírportál. Az iráni elnök libanoni látogatásán adott hangot azon véleményének, miszerint a szeptember 11-i eseményekkel kapcsolatos igazság kiderítése a régió és az egész világ érdeke.

Beszédét megelőzően több ezres tömeg várta virággal és iráni zászlókkal Ahmadinezsádot Bejrútban, aki libanoni partnerével, Michael Szulejmán elnökkel találkozott. Maura Connelly amerikai nagykövet ennek kapcsán úgy fogalmazott: az elnök látogatása nem segíti elő a régi békéjét és stabilitását . A sajtó korábbi értesülései szerint az Amerikai Egyesült Államok egy 22 millió dolláros csomaggal kívánják megerősíteni a libanoni biztonsági erőket.

Az iráni elnök legutóbb az Egyesült Nemzetek Servezetének közgyűlésén vonta kétségbe a 2001-es terrortámadás valóságalapját, ekkor a nyugati tagállamok vezetői kivonultak az ülséteremből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik