Nagyvilág

Putyin 2012-ben elnökként térne vissza

Az orosz miniszterelnök a Kommerszantnak adott interjúban utalt arra, hogy két év múlva ismét indul az elnöki posztért.

Vlagyimir Putyin miniszterelnök célzást tett arra, hogy 2012-ben ismét indulni fog az elnöki posztért – derült ki a Kommerszant című lapnak adott kormányfői interjúból.

Putyin elmondta azt is: hinni akar az orosz-amerikai kapcsolatok újraindításában, de nem lát jelentős előrelépést a globális amerikai rakétavédelmi rendszer európai telepítésének vitás kérdésében.

A miniszterelnök erről a Kommerszant című lap tudósítójának nyilatkozott úton Habarovszkból Csitába. Putyin a 2146 kilométeres utat a legkisebb Lada-modell, egy napsárga Lada Kalina volánjánál teszi meg, s kísérete számos Mercedes terepjáróból áll.

Útközben sorban nyilatkozik újságíróknak, s a Kommerszant munkatársának egyebek között elmondta: nem hiszi, hogy hibát követett volna el, amióta hatalomra került. Azt mondta, nem tudott Mihail Hodorkovszkij második peréről, s nem tudta, hogy az ellenzék rendszeresen tiltakozik a Puskin téren, de ha egyszer engedély nélkül teszi, akkor kap a fejére.

Putyin 2000 és 2008 között töltötte be az elnöki pozciót Oroszországban, melyet azóta Dmitríj Medvegyev tölt be, ugyanis az alkotmány értelmében egy személy egymást követően maximum két terminuson át töltheti be a posztot

Ajánlott videó

Olvasói sztorik