Szórakozás

Putyin DNS-mintát vett egy bálnától

Az orosz miniszterelnök szerdán szállt vízre a kamcsatkai Kronocki Természetvédelmi Övezetben.

Vlagyimir Putyin maga is hő- és vízálló öltözéket öltött, és beült a tengerbiológusokat szállító aprócska motorcsónakba – áll a hírügynökségi jelentésekben. Közel félórás keresés után a csapat nyomára bukkant egy bálnacsapatnak. A beszámolók szerint a kutatóknak sikerült kábító lövedékkel eltalálniuk az egyik bálnát, és felkérték az orosz államfőt, hogy személyesen vegyen bőrmintát az állat egyik uszonyából, aminek ő szívesen eleget is tett.

A kaland után arra az újságírói kérdésre, hogy vajon veszélyben érezte-e magát az akció során, Putyin elmondta, hogy egészen sajátos élményben volt része, mivel nem mindennapi látvány a bálnák vonulása a tengerben, ám ő a maga részéről volt már ennél sokkal extrémebb helyzetben is.

Vlagyimir Putyin elnöki és kormányfői minőségében repült már katonai vadászgépen, ártalmatlanná tett egy hatalmas szibériai tigrist, a Ferenc József-földön saját kezűleg rögzített egy műholdas jeladót egy megtermett jegesmedvére, legutóbb pedig egy tűzoltó repülőgép pilótájaként személyesen oltott el két erdőtüzet is Rjazany közelében – s mindezt természetesen az orosz sajtó legszélesebb nyilvánossága előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik