Nagyvilág

Bombagyanú a Times Square-en

Kiürítették pénteken kora délután egy gyanús csomag miatt a New York-i Times Square egy részét - jelentette a CNN hírtelevízió.

A csomagot a Broadway és a 46. utca kereszteződésében találták, néhány utcára attól a helytől, ahol szombaton egy terrorista fel akart robbantani egy terepjáróba rejtett pokolgépet.

A CNN híradásában emlékeztetett: ez New York legforgalmasabb tere, amely ebben a napszakban rendkívül zsúfolt.

Mint kiderült, a gyanús csomag egy fehér hűtőtáska volt, amelyet a 45. és 46. utca között hagyott valaki a Marriott Marquis szálloda előtt a járdán. A környéket lezárták az autós és gyalogos forgalom elől. A rendőrség tűzszerész osztaga megvizsgálta a csomagot, és veszélytelennek találta. A forgalom egy órával később újra megindulhatott.

Barack Obama elnök éberségre intette az amerikaiakat a szombat esti merényletkísérlet után. Akkor egy utcai polóárus lett figyelmes az ott hagyott gyanús terepjáróra, amelybe benzines kannákból, gázpalackokból és műtrágyából összeállított házi készítésű pokolgépet rejtett a később elfogott terrorista.

Ray Kelly New York-i rendőrfőnök pénteken elmondta: a Times Square-en a szombati volt a tizenegyedik meghiúsított merénylet a várost ért 2001. szeptember 11-i támadás óta, amelyben több mint 2700-an haltak meg. A CNN közlése szerint egy átlagos tavaszi napon 365 ezer ember és 125 ezer autó halad keresztül a Times Square-en.

A legnagyobb amerikai város rendőrsége naponta átlagosan 90-100 bejelentést kap gyanús, gazdátlan csomagokról. Ez a szám a szombati merényletkísérlet óta 30 százalékkal növekedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik