Nagyvilág

Kalózok raboltak el több mint száz indiai tengerészt

Több mint száz indiai tengerészt raboltak el az elmúlt napokban több vitorlással együtt szomáliai kalózok Afrika partjainál.

A The Times of India című lap internetes oldala és a CNN-IBN indiai hírtelevízió beszámolója szerint nyolc bárka indult Szomáliába, hogy onnan Dubajba szállítson árut. A tengeri rablók nem sokkal azután csaptak le, hogy az indiai vitorlás hajók elhagyták Kismayo kikötőjét. Egyelőre senki sem jelentkezett azzal, hogy a túszokért váltságdíjat követeljen.

P.V.Sz. Szatis, az indiai haditengerészet szóvivője elmondta: a kalózok korábban elfogtak egy indiai hajót. Személyzetét a héten elengedték, és ők a hatóságoknak arról számoltak be, hogy az elmúlt napokban legkevesebb nyolc bárkát térítettek el a kalózok indiai személyzetükkel együtt. A hajózási hatóságokat most felkérték, hogy ellenőrizzék az információ valóságtartalmát.

A szomáliai tengeri rablók rendszeresen támadnak indiai hajókra, de ennyi tengerészt még nem raboltak el. Ha tehát igaznak bizonyul az értesülés, akkor ez rekordnak tekinthető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik