Nagyvilág

Ismét sztrájk lesz a Lufthansánál?

Eredménytelennek nyilvánította hétfőn a Lufthansa légitársaság pilótáinak szakszervezete a munkaadókkal folytatott tárgyalásokat és négynapos sztrájkot hirdetett április 13-i kezdettel.

A legnagyobb európai légiforgalmi társaságnál működő Vereinigung Cockpit (VC) szakszervezet a februárban felfüggesztett munkabeszüntetést kívánja folytatni húsvét után.

A még tavaly kezdett tárgyalásokon a VC 6,4 százalékos béremelést követelt, és garanciát próbált kiharcolni a munkahelyek megtartására. A felek nem jutottak megegyezésre, a pilóták így február 22-én sztrájkba léptek.

A négynaposra tervezett munkabeszüntetést másnap hajnalban az illetékes munkaügyi bíróság felszólítására felfüggesztették.

Közben folytatódik a British Airways (BA) légitársaság háromnapos sztrájkja. A BA hétfőn is egy budapesti járat közlekedtetését tervezi a menetrendben szereplő három helyett.

A társaság utaskísérői szombat óta sztrájkolnak a céggel folytatott bér-, létszám- és munkaszervezési viták miatt.

A hétfői az utolsó sztrájknap, de az érdekképviselet a következő hétvégére újabb, ezúttal négynapos sztrájkot tervez, ha addig nem sikerül megállapodni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik