Nagyvilág

Csúszdán menekültek a füstölő repülőgépről

Csúszdán kényszerült kimenekülni a British Airways brit légitársaság londoni járatának több száz utasa egy felszálláshoz készülődő Boeing-747-es repülőgépről péntek éjjel, az egyesült államokbeli Phoenix (Arizona állam) nemzetközi repülőterén, miután füst árasztotta el az utasteret.

A 298 utas és 18 főnyi személyzet közül komolyabban senki sem sérült meg – közölte a helyi tűzoltóság. 15-en kisebb zúzódásokat, karcolásokat szenvedtek, de csak egy személyt kellett kórházba szállítani vállsérüléssel.

Az utasszállító repülőgép visszatért a kifutópályáról, amikor a személyzet észlelte a füstöt. Mire a tűzoltók odaértek, az utasok és a személyzet tagjai a csúszdákon már kimenekültek a gépből. Az utas- és poggyásztérben enyhe füst terjengett, de tűz nem volt. A füst keletkezésének okát még nem sikerült megállapítani; a tűzoltók szerint elektromos hiba okozhatta a rendellenességet.

A British Airways napi egy londoni járatot üzemeltet Phoenixből, amely este indul, és a Heathrow repülőtérre érkezik. Az utasokat a tervek szerint egy rendkívüli járattal helyi idő szerint szombat reggel viszik tovább Londonba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik