Nagyvilág

A grúz elnök aláírta a tűzszüneti javaslatot

Mihail Szaakasvili grúz elnök aláírta az Európai Unió megbízottai által előterjesztett tűzszüneti javaslatot hétfőn Tbilisziben. Dmitrij Medvegyev kijelentette, hogy az orosz békefenntartó erők ellenőrzésük alá vonták Dél-Oszétia központját, és a béke kikényszerítését célzó hadművelet jelentős része befejeződött.

Mihail Szaakasvili grúz elnök aláírta az Európai Unió megbízottai által előterjesztett tűzszüneti javaslatot hétfőn Tbilisziben. A grúz államfő Bernard Kouchner francia és Alexander Stubb finn külügyminiszter jelenlétében látta el kézjegyével a dokumentumot. Az EU-közvetítők még a nap folyamán Moszkvába utaznak, hogy megpróbálják rábírni Oroszországot a tűzszünet elfogadására.

Az orosz békefenntartó erők Dél-Oszétiában ellenőrzésük alá vonták Chinvalit, a terület központját, a béke kikényszerítését célzó hadművelet jelentős része befejeződött – jelentette ki hétfőn Dmitrij Medvegyev.

Az orosz elnök Anatolij Szergyukov védelmi miniszterrel tartott hétfői megbeszélését követően mondta mindezt. „A jövőben is mindent elkövetünk – a megerősített békefenntartó kontingenst igénybe véve – az orosz állampolgárok életének és méltóságának védelmére” – mondta az államfő, aki az orosz fegyveres erők központi parancsnoki állásában tett látogatásán találkozott Szergyukovval, és hallgatott meg jelentést a dél-oszétiai helyzet alakulásáról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik