Nagyvilág

Sarkozy megbánta beszólását

Nicolas Sarkozy francia elnök sajnálja, hogy a hét végi párizsi mezőgazdasági kiállításon durván szidalmazott egy őt bíráló látogatót, de nem kért bocsánatot kirohanásáért.

„Még egy elnöknek is nehéz megállnia, hogy ne reagáljon egy őt ért sértésre. Azért, mert valakiből elnök lesz, még nem kell vele úgy bánni, mint egy lábtörlővel. Utólag úgy gondolom, jobb lett volna, ha nem válaszolok a férfinak” – mondta Sarkozy a lap olvasóiból toborzott közönséggel beszélgetve. A szóváltást megörökítő videofelvétel a Le Parisien internetes oldalán volt látható.

A hét végi párizsi mezőgazdasági kiállításon egy földműves férfi nem akart kezet fogni az államfővel, ezért Sarkozy „hülye idiótának” nevezte, és azt mondta neki, hogy „tűnjön el”. Az esetről videofelvétel készült, amelyet megjelenése óta több százezren néztek meg a világhálón.

Francois Fillon francia miniszterelnök és Michel Barnier mezőgazdasági miniszter hétfőn kiállt az államfő mellett, mondván, a földműves gorombán viselkedett, az elnök csupán hasonló stílusban válaszolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik