Nagyvilág

Elégedetlenek kormányukkal az osztrákok

Elégedetlenek az osztrákok a hét hónapja hivatalban lévő nagykoalíciós kormány tevékenységével. A többség úgy véli, alig mentek előbbre a dolgok, amióta szociáldemokrata-néppárti (vörös-fekete) irányítás alatt áll az ország.

A salzburgi Alapkutatások Intézete (IGF) által végzett felmérésből kiderül, hogy a válaszadók 58 százalékának megítélése szerint a szociáldemokrata (SPÖ) kancellár, Alfred Gusenbauer csak kevéssé lendítette előre az ügyeket. Az intézet vezetője az eredmények értékelésekor megjegyezte, hogy a kancellár gyenge szereplésén nincs mit csodálkozni, elvégre saját pártján belül is minden második választó vélekedik úgy, hogy „alig mozdul valami”.

A miniszterek közül Ursula Plassnik, a külügyi tárca vezetője kapta a legjobb osztályzatot, vele a megkérdezettek csaknem ötven százaléka elégedett. A megkérdezettek szerint a két kormánypárt közül a néppárt (ÖVP) jobb munkát végzett, valamivel megelőzte a szociáldemokratát: az előbbi 14 százalékot, az utóbbi kilencet gyűjtött be. A megkérdezettek több mint egyharmada azonban úgy látja, hogy valójában egyik párt sem remekelt az utóbbi hét hónapban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik