Nagyvilág

111 áldozatot követelt a kínai tájfun

Legkevesebb száztizenegy halálos áldozata van Kínában a Saomai tájfunnak, amely helyi idő szerint csütörtök este csapott le az ország délkeleti részére - jelentette az Új Kína hírügynökség.

Csöcsiang (Zhejiang) tartomány Vencsou (Wenzhou) városában, ahol a trópusi szélvihar 216 kilométer/óra sebességű szelekkel elérte a szárazföldet, nyolcvanegyen haltak meg. A hivatalos hírügynökség szerint 43 ember, közöttük nyolc gyermek holttestét a romba dőlt házak alatt találták meg Vencsouban. Tizenegy ember eltűnt.

Csöcsiang más településein huszonnyolcan haltak meg, és hárman eltűntek. A szomszédos Fucsien (Fujian) tartományban két áldozatról tudni.

A Saomai, amelynek a neve a Vénusz bolygót jelenti vietnami nyelven, az idei hetedik tájfun Kínában. A múlt héten több mint nyolcvanan haltak meg a thaiföldi esőistenről elnevezett Prapirún pusztítása következtében. A Saomai érkezése előtt másfélmillió embert menekítettek ki otthonából.

Az ötfokozatú skálán a legnagyobb, 5-ös fokozatúra minősített szélvihar a szárazföldet elérve 4-es fokozatúra szelídült, majd péntekre a szélsebesség 72 kilométer/órásra gyengült. A tájfun Csianghszi (Jiangxi) tartomány irányába haladt tovább.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik