Nagyvilág

Felszálltak a londoni járatok

Összevonta londoni járatait a Malév: a három járat utasait a szokottnál nagyobb kapacitású és több üléssel ellátott gépekkel elvitték Londonba.

Délután 17 óra 10 perckor elindult a Gatwick-re tartó járat, az eredetileg tervezett Fokker helyett egy Boeing 737-700-as géppel. 18 óra 43 perckor pedig felszállt a Heathrow-ra tartó járat is, ez egy 180 személyes Boeing volt.

A két járat el tudta vinni a három járat összes, a nap folyamán összegyűlt utasát Londonba. Ez a két gép hozza Londonból Budapestre a Malév-jeggyel rendelkező utasokat is.


Éjfél körül érkezik Budapestre az egyik, a másik pedig várhatóan, menetrend szerint, a pénteken délelőtti órákban.

A legmagasabb szintre emelték csütörtökön Nagy-Britanniában a terrorveszély elleni készültség szintjét, miután a rendőrség bejelentette, hogy meghiúsított több készülő merényletet, amelyek célja – Nagy-Britannia és az Egyesült Államok között közlekedő – utasszállító repülőgépek felrobbantása lett volna.


A rendőrség őrizetbe vett csütörtökre virradóra 18 gyanúsítottat London térségében e készülő merénylettel összefüggésben. A merényletre készülők terve az volt, hogy kézipoggyászukban viszik a fedélzetre a robbanószerkezetet.


E bejelentés és a fokozott készültség kihirdetése nyomán szigorították a biztonsági intézkedéseket az ország repülőterein, és a Nagy-Britanniából induló repülőjáratokon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik