Nagyvilág

Szívinfarktust kapott Cheney vadásztársa

Enyhe szívrohama volt annak az ügyvédnek, akit Dick Cheney amerikai alelnök néhány napja egy vadászat során meglőtt – írja a BBC.

A 78 éves Harry Whittingtont jelenleg egy texasi kórházban ápolják. Az orvosok szerint az ominózus lövedék az ügyvéd szívébe „vándorolt”, és enyhe szívrohamot okozott. Whittingtont ismét az intenzív osztályra szállították, és még legalább egy hétig fog tartani a kezelése. Az élete nincsen veszélyben, az állapota stabil.

Mindeközben (noha a baleset nem a politikus hibájából történt) Cheney hivatalos figyelmeztetésben részesül, mivel időközben kiderült, hogy megszegte a vadászati törvényt. Rendelkezett ugyan engedéllyel, arról azonban egy fontos bélyegző hiányzott.

Az amerikai alelnök még szombaton fürjvadászat közben sebesítette meg véletlenül a társát. Cheney és Whittington egy texasi farmon vadászott, amikor az alelnök hirtelen megfordult, hogy rálőjön egy madárra, ám azzal nem volt tisztában, hogy az ügyvéd mögötte áll. A férfit néhány sörétdarab sebesítette meg. Cheney egyelőre nem kommentálta a híreket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik