Nagyvilág

Beomlott egy jégpálya teteje Németországban

A Bad Reichenhall-i jégpálya teteje nem bírta az igen erős havazás miatt megvastagodott hóréteg súlyát és beomlott. Az épületben 50-en tartózkodtak, legalább tízen életüket veszítették.

A hatóságok feltételezése szerint legalább tíz ember – köztük négy gyermek – lelte halálát a bajországi Bad Reichenhall városában beomlott jégcsarnok romjai alatt . Mint a helyi önkormányzat szóvivője kedden hajnalban elmondta, a mentőalakulatok egész éjjel kutattak túlélők után. Eddig hat holttestet emeltek ki a romok alól, és további négy személyről tudják, hogy az épület maradványai között fekszenek. Ez utóbbiakról szintén feltételezik, hogy életüket vesztették. A mentőalakulatok további eltűnt személyeket is keresnek.

A tűzoltóság a tetőszerkezet épségben maradt részét próbálja meg alátámasztani, hogy a sérültekhez eljussanak. A mentés azonban nehézségekbe ütközik a szanaszét heverő romok, és a folyamatos havazás miatt.

A szerencsétlenség helyszínét lezárták, és katasztrófariadót rendeltek el a berchtesgadeni térségben. A régió összes mentőalakulata Bad Reichenhall felé vette az irányt. A megérkezésük időpontja azonban kérdéses, hiszen az időjárási viszonyok nem éppen kedvezőek, több utat is le kellett zárni hótorlaszok miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik