Nagyvilág

Újabb terror Nalcsikban

Az észak-kaukázusi Nalcsik három körzetében ismét lövöldözések törtek ki. A csecsen lázadók vezére, Bászájev már beismerte, hogy emberei követték el a város elleni támadássorozatot, amelyben 137-en vesztették életüket.

A rendőrség osztagai a csütörtökön kezdődött lövöldözések óta folyamatosan fésülik át a város egyes részeit, hogy a Nalcsik ellen végrehajtott múlt csütörtöki fegyveres támadás leverése után kézre kerítsék a még bujkáló muzulmán lázadókat. Helyi tévéállomások felszólították a város lakosait, hogy lehetőleg ne hagyják el otthonukat. A szülőknek azt tanácsolták, hogy sürgősen vigyék haza gyermekeiket a bölcsődékből, óvodákból, iskolákból.

Feltételezett muzulmán szélsőségesek támadások sorozatát intézték a múlt csütörtökön Nalcsikban, az észak-kaukázusi Kabard-Balkárföld fővárosában állami intézmények épületei ellen. Samil Bászájev, radikális csecsen hadúr közleményben elismerte a hétfői nalcsiki támadás “elvi irányítását.”, de csak 41 muszlim fegyveres halálát vállalta az orosz hatóságok által közölt kilencvenkettővel szemben.


A beszláni mészárláson kívül Samil Bászájev csecsen szeparatista gerillavezér korábban magára vállalta a több mint 300 gyermek halálával járó észak-oszétiai iskolafoglalási akciót, és hasonló véres terroreseményeket ígért, amennyiben az orosz csapatok nem hagyják el Csecsenföldet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik