Nagyvilág

Letöltés a lemezboltban

Anglia két legnagyobb lemezboltja elindítja zeneletöltési szolgáltatását, hogy bekerüljenek a legális letöltési piacra, melyet még mindig a PC és szoftver cégek uralnak - írta a BBC.

A Virgin cég szeptember másodikától, míg a HMV lemezbolt három nappal később indítja el zeneletöltési szolgáltatását. A tervek szerint 14,99 Fontba kerül majd a szolgáltatás, amellyel bármennyi számot letölthet a vásárló, amíg fizeti az előfizetési díjat.

Legnagyobb konkurensüknek az Apple iTune szolgáltatását tekintik, amivel már a Microsoft és a Napster is megpróbálta felvenni a versenyt. A két angliai lemezbolt azért választotta a havi előfizetési díjat, mert az iTune zeneszámonként kéri a letöltési díjat, ezért csábítóbb elmenni az üzletükbe.

A Virgin és a HMV abban reménykedik, hogy a jó hírnevük miatt többen veszik igénybe a zeneletöltést náluk, és az idősebb CD rajongókkal is sikerül megszeretetniük a digitális világot. Angliában a zenepiac mindössze 2 százalékát teszi ki a legális zeneletöltés, míg világszerte ez az arány átlagosan 5 százalék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik