Közélet

Több mint 700 ezer fő hiányozhat a hivatalos oltási tervből

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

A jelek szerint 717 ezer 18 év feletti magyar állampolgár nem szerepel az oltási listán – írja a Népszava, amely megpróbált ennek utánajárni.

Onnan indultak, hogy az oltási sorrend összeállításakor összesen 7 millió 343 ezer 894 embert sorolt be valamilyen kategóriába a kormány és a terv kidolgozásával foglalkozó szervei. Ez abból a dokumentumból derült ki, amelyet a 444.hu ismertetett február elején. Csakhogy a nagykorú magyar lakosság száma 2020 év elején 8 millió 60 ezer volt, ez a szám év végéig mindösszesen 38,5 ezerrel csökkent – hívta fel a figyelmet az eltérő adatokra Katona Tamás, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) volt elnöke.

Az újságnak sem Katona Tamás, sem Kökény Mihály volt egészségügyi miniszter nem talált elfogadható magyarázatot az eltérésre, miközben a kiszivárgott dokumentum számait sem cáfolta még meg senki a kormány részéről. Szó lehet pontatlanságról, de a Koronavírus Sajtóközpont válaszában nem tagadott és magyarázkodott, hanem azt írta, a baloldal vakcinaellenes kampánya rendkívül felelőtlen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik