Közélet

Kőkemény követelést szegezett Molnár Gyulának a pesti MSZP

Elegük van a budapesti MSZP-seknek a tökölésből, jelölteket, listát akarnak, közöset, szépet. A vidéki szervezetek is hőbörögnek már.

December 9-én szocialista kongresszust tartanak, és erre már most készül az MSZP budapesti szervezete: ultimátumszerű határozatokat fogadtak el a Zoom szerint, amin követelik:

közös miniszterelnök-jelöltet és közös ellenzéki listát is fogadjon el a párt.

A lap szerint ez jelzi, hogy kezd elfogyni a levegő Molnár Gyula MSZP-elnök körül, elege van a tagságnak a vég nélküli egyeztetésekből, eredményt akarnak. A párt megyei elnökei is gyors megoldást sürgetnek. Mindez azrét súlyos kihívás, mert ahogy Hiller István választmányi elnök korábban elmondta, a szocialisták februárban állítottak volna kormányfőjelöltet. Ahogy fogalmazott:

Nagyon valószínű, hogy december elején a programot, a párt választási listáját és a 106 egyéni jelöltet mutatjuk be – utóbbiak esetében azzal a megkötéssel, hogy ha van ellenzéki oldalon megállapodás, akkor a névsor változhat. A kongresszus másik ülésnapján pedig, mintegy két hónappal később, a politikai kampány nyitányaként bemutatjuk a további személyeket és a kampánycsapatot.

„Elég erős figyelemfelhívás a legfelsőbb vezetésnek” ez Gőgös Zoltán szerint. Erről az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélt nem sokkal a fenti hír kikerülése után. Szerinte amíg tárgyalnak, az egyéni jelöltek nem tudnak kampányolni. „Valószínűleg én maradok” – mondta Gőgös, aki szerint nem azokon a körzeteken van a vita, ahol nehéz nyerni. A budapestiek felvetése pedig jogos – zárta mondandóját a párt elnökhelyettese.

(Kiemelt kép: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik