Közélet

Korózs: Orbánék átverték a nyugdíjasokat

Szerinte csak propagandafogás volt a több pénzről szóló ígéret.

A Hír Tv reggeli műsorában Korózs Lajos azt mondta, a kormány félrevezette a nyugdíjasokat. Szándékosan. A pénzeső beharangozásakor ugyanis átlagnyugdíjat számoltak, de a nyugdíjasok kétharmada nem kapja meg még ezt az összeget sem.

Reklamálnak a nyugdíjprémium miatt
Az Államkincstár szerint eddig minden összeg és határidő rendben volt.

Mint mondta, propagandakormányzás van, amit a fideszes szavazók kivételével mindenki tud, ezért kapják a hónapokon keresztül emlegetett összeg töredékét a nyugdíjasok.

A nyugdíjprémium és a visszamenőleges kiigazítás összecsúszott, ezt szándékosan csinálták egyébként, hogy a nyugdíjasok kapnak egy összegben valamilyen pénzt, és azzal majd meg lesznek elégedve

– mondta a szocialista képviselő.

A Magyar Nemzet szerint sokan egy fillér plusz pénzt sem kaptak. A lapnak egy nyugdíjszakértő is azt mondta, a félreérthető kormányzati nyilatkozatok vezették meg az időseket, a kormány által emlegetett 24 ezer forintos prémium helyett volt, akinek alig 10 ezer forint érkezett a számlájára.

Mint korábban megírtuk, a novemberi kifizetések három elemből állnak:

a normál ellátásból,
az év elejétől számított egyösszegű visszamenőleges kompenzációból a vártnál magasabb infláció miatt (ez 9,6 százalékos mértékű lesz), valamint
a GDP-növekedésből fakadó nyugdíjprémiumból (ez legfeljebb 12 ezer forint).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik