Közélet

Drágult Orbán várfoglalása

Hónapról hónapra emelkedik az ára a karmelita kolostor felújításának.

A Magyar Nemzet a Miniszterelnökség által közzétett szerződések alapján ír arról, hogy május óta négyszer kellett módosítani a költségeket. Legutóbb, szeptember végén, annak a cégnek módosult a szerződése 233 millióról 350 millió forintra, amely a karmelita kolostor felújításához kapcsolódó teljes körű, minden szakágra kiterjedő terv- és műszaki ellenőrzést végzi.

Tavaly Lázár János azt mondta, Orbán Viktor csak ideiglenesen költözik a karmelita kolostorba, a Miniszterelnökség húsz éven belül a Sándor-palotába kerülhet, ahonnan az államfő a Budavári Palotába költözhet.

Orbán kolostorba vonul, utána átveszi Áder helyét  
A miniszterelnöki rezidencia csak ideiglenesen költözik a Karmelita-kolostorba, a távlati tervek szerint végleges helye a Sándor-palotában lesz.

A miniszter akkor mintegy 13 milliárd forintos beruházásról és puritánságról beszélt, de a Napi.hu szerint összesen már 21 milliárdnál járhat a költözés.

A miniszterelnök nem költözik a Várba, saját családi háza van, rezidenciát sem vesz igénybe, arról pedig a választók döntenek majd, hogy kinek a munkahelye lesz a karmelita kolostor.

Ezt Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke mondta, amikor a Párbeszéd aktivistái a beruházás ellen demonstráltak – idézi vissza a lap, hozzátéve, hogy a Nemzeti Táncszínház kiköltöztetése az eredeti 2,669 milliárd helyett 3,7 milliárd lett, a régi Nemzeti Táncszínházban pedig csak a miniszterelnöki dolgozószoba kialakítása 3,9 milliárd forintba kerül.

kandallónál melegedő lábak (kandalló, fűtés, )
Tűzre vetnék Orbán álmát
Előzőleg faragnának a költségvetésen.

(Kiemelt kép: MTI/Beliczay László)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik