Belföld

Orbán „palotájához” láncolták magukat a Párbeszéd képviselői

Szerintük a miniszterelnök uralkodni akar a magyarok felett.

„Orbán épülő budavári palotájához” láncolták magukat a Párbeszéd politikusai pénteken délelőtt. A helyszínen közölték: az ellen tiltakoznak, hogy a magyar miniszterelnök az adófizetők pénzén, 65 milliárdért építtet hivatalt, hogy „uralkodhasson a magyarok felett”, miközben nincs pénz oktatásra, egészségügyre, szociális ellátásra.

Fotó:Berecz Valter

Kitértek arra is, hogy a Városligetben „azért kell elpusztulniuk a fáknak”, hogy ott húzzanak fel új épületeket azoknak az intézményeknek, amelyeknek a kormány Várba költözése miatt kell menniük.

„Nem akarunk uralkodót a Várba”, „Orbán nem uralkodhat fölöttünk”, „Urizálás helyett alapjövedelmet” feliratokkal tiltakoznak tucatnyian.

Fotó:Berecz Valter

Szabó Tímea független országgyűlési képviselő, a Párbeszéd politikusa azt mondta, Orbán Viktor fel akarja számolni a demokráciát, és az, hogy a Várba akar költözni, azt szimbolizálja, hogy nem kormányozni akarja Magyarországot, hanem uralkodni akar a magyar emberek fölött, és ezermilliárdokat költ el orosz megrendelésre ahelyett, hogy a magyarok jólétével törődne.

Lassan már a koronát is felhozzák és a fejére teszik

– mondta Szabó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik