Közélet

Háborút jósol Dr. Végzet

Marc Faber korábban megjósolta az egyik legsúlyosabb válságot. Most háborúra számít a geopolitikai kockázatok miatt.

A Gloom, Boom & Doom tőzsdei hírlevelek szerzője mindig borúlátó a részvénypiacokkal kapcsolatban, most azonban azt mondta egy interjúban, hogy elkerülhetetlen egy háború, amit tankok, rakéták helyett virtuális fegyverekkel fognak megvívni – írja a Portfolio.

A legendás befektető szerint arra kevés az esély, hogy bárki lerohanja Kínát vagy az Egyesült Államokat, egy olyan kibertámadás viszont reális lehet, amely az egész amerikai áramellátást veszélyeztetheti.

Ilyenkor az arany helyettesíthetetlen csereeszköz, ezért nem árt bespájzolni belőle – javasolja a sikeres megérzéseiről ismert Doktor Doom, aki nonszensznek tartja, ha emberek arról beszélnek, hogy nincs infláció a gazdaságban.

Más eszközökhöz képest a pénz rengeteget veszített a vásárlóerejéből.

 

Faber szerint egy virtuális eszközökkel vívott háborúban, amikor lekapcsolják az áramot, az internetet, akkor Bitcoin is semmivé lesz, az emberek elkezdik újra az aranyat fizikai csereeszközként használni. A legendás befektető szerint ráadásul a fedezet nélküli hitelek volumene elképesztően gyorsan nő, ami egy újabb pénzügyi összeomláshoz vezethet.

Mint korábban megírtuk, a befektetési guruként és “látnokként” elhíresült Dr. Végzet néhány éve hiú ábrándnak nevezte az európai pénzügyi rendszer stabilizálását, és bírálta a Fed elnökét, amiért ismét a pénznyomda eszközéhez nyúlt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik