Gazdaság

Aranyvásárlásra buzdít Dr. Végzet

Végső válságot és világháborút jövendöl apénzügyi guruként emlegetett Marc Faber. Szerinte a nemesfém mellett a föld az utolsó mentsvára a befektetőknek.

Marc Faber, a befektetési guruként és látnokként elhíresült svájci befektető jó szimattal érzett meg a múltban nagy átfogó trendeket, és ez vagyonkezelő cége, a Marc Faber Limited ügyfelei számára már eddig is busás haszonnal térült meg. Az utóbbi napokban előállt víziói megrendítő erejűek lehetnek.

Megítélése szerint Európa nem kecmereg ki a válságból, elkerülhetetlen az euró értékvesztése, hiú ábránd a pénzügyi rendszer stabilizálása. Az Egyesült Államoknak, pontosabban a Fed elnökének is beszól, amiért az ismételten a pénznyomda eszközéhez nyúl. Szerinte ez a politika tette tönkre Amerika gazdaságát úgy, hogy a középosztály ma rosszabbul él, mint tíz éve.

Dr. Végzet szinte elkerülhetetlennek tart egy háborút Irán és Izrael között, továbbá azt állítja, tíz éven belül kitörhet a harmadik világháború, méghozzá Amerika részvételével. A befektetési szakember jelenleg a megtakarítások négyfelé osztását javasolja, mégpedig vállalati kötvényekre, részvényekre, nemesfémekre és ázsiai ingatlanokra. A másik javaslata pedig így hangzik: termőföldbe fektessen az, akinek van pénze.

A katasztrófapróféta tehát nem hisz sem a világbékében, sem a monetáris politika problémamegoldó képességében, amely mindössze az időre játszva próbál kikecmeregni a válságból – írja az aranypiac.hu.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik