Közélet

A Fidesz sorosozva tiltakozik az európai bevándorlási ügynökség ellen

A kormánypárt szerint „Brüsszel” menekültügyben is hatásköröket vonna el a tagállamoktól.

A Fidesz elveti a tervezett európai bevándorlási ügynökség létrehozását és szerepkörét – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfői sajtótájékoztatóján.

Szerinte „arról hallani, hogy Brüsszelben olyan európai menekültügyi ügynökség felállításán dolgoznak, amely bevándorlási ügyekben újabb hatásköröket vonna el a tagállamoktól, így Magyarországtól is Brüsszelbe telepítené azokat”, ennek pedig az a célja, hogy „felgyorsítsák, megszervezzék és hatékonyabbá tegyék a bevándorlók betelepítését”.

A sajtótájékoztatón Soros György említése sem maradhatott el, Hidvéghi szerint „a Soros György féle migrációs politika megvalósításán dolgoznak”. Azt állította, Soros György 2015-ös és 2016-os nyilatkozataiban „konkrét megoldásokról beszélt, többek között arról, hogy évi egymillió migránsra van szükség Európában, el kell venni a tagállamoktól a vonatkozó önálló döntéseket és közös brüsszeli ügynökséget kell felállítani”. Hozzátette: „nem eredménytelen az a lobbi, amit Soros György Brüsszelben folytat, s tragikus, hogy a magyar baloldal ebben aktívan részt vesz”. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik