Közélet

3-as metró: a héten újra lehet utazni a felújított, de a hibák miatt kivont szerelvényeken

A BKV vezérigazgatója, Bolla Tibor szerint hisztériakeltés zajlik a hármas metró körül. Ezt a kormányközeli vállalkozó, Andy Vajna érdekeltségébe tartozó TV2-n mondta Bolla. A közlekedési cég vezére tehát így lépett túl azon, hogy az oroszok által felújított szerelvényeknek annyi hibája jött elő az elmúlt hetekben, hogy ki kellett vonni azokat a forgalomból. Volt például, hogy mindkét oldalon kinyíltak az ajtók, volt, hogy egyik oldalon sem jó darabig. Az utastájékoztató rendszerrel is gondok voltak.

A felújított szerelvényekkel kapcsolatos helyzet azonnali javítása érdekében két hete a BKV azonnali hatállyal Magyarországra kérte a gyártó Metrowagonmasht tulajdonló Transmash Holding vezetését, valamint a tervezésben részt vevő szakembereket. A szakemberek azóta állítólag már meglelték az egyik hiba okát: rosszul kötöttek össze kábeleket, pontosabban egy metrókocsiban 15 kilométer optikai kábel van beszerelve, két szálat valahogy rosszul dugtak össze, és ez okozta a metrókocsik álló helyzetben történő ajtónyitási problémáit.

Bolla azt mondta most, hogy az ajtónyitási gondok megoldódtak, éjszakánként tesztelik a kocsikat, és már minden flottul megy az ajtónyitásokkal. Az utastájékoztatásnál viszont még van tennivaló. De a BKV-vezér nem aggódik. Jelezte: a hét második felében visszaállnak a forgalomba a felújított metrókocsik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik